Anasayfa Sınavlar Kitap sınavları (roman-hikaye) Yankılı Kayalar kitabı soru ve cevapları - Ahmet Yılmaz Boyunağa

YGS - LYS



Yankılı Kayalar kitabı soru ve cevapları - Ahmet Yılmaz Boyunağa
Sınavlar - Kitap sınavları (roman-hikaye)

 

Yankılı Kayalar kitabı soru ve cevapları - Ahmet Yılmaz Boyunağa

1. Kara Mehmet’in babası nasıl ölmüştür?

A. Avlanmaya gidince yanlışlıkla vurulmuştur.

B. Doktor getirmeye giderken kurtlar tarafından parçalanarak ölmüştür.

C. Kasabaya giderken trafik kazası geçirmiştir.

D. Hastalanarak ölmüştür.

 

2. Kara Mehmet ve ailesi nerede yaşamaktadır?

A. Doğu Anadolu’nun bir dağ köyünde.

B. İstanbul’da.

C. Karadeniz Bölgesinde bir köyde.

D. Bir sahil kasabasında.

 

3. Kara Mehmet’in en büyük ideali nedir?

A. Öğretmen olmak B. Marangoz olmak C. Mühendis olmak D. Doktor olmak

 

4. Kara Mehmet ve kız kardeşi neden köylerinden ayrılırlar?

A. Daha iyi bir eğitim görmek için.

B. Anne ve babaları öldükten sonra yalnız kaldıkları için.

C. Şehirde yaşamak istedikleri için.

D. Köydeki komşuları tarafından istenmedikleri için.

 

5. Mehmet ve kız kardeşi İstanbul’a kimin yanına gitmişlerdir?

A. Dayısına B. Amcasına C. Teyzesine D. Halasına

 

6. Mehmet ve kız kardeşi, yengesi evden kovunca ne yapmışlardır?

A. Köylerine geri dönmüşledir.

B. Sokaklarda yaşamak zorunda kalmışlardır.

C. Selim Bey onları evlat edinmiştir.

D. Ustasının evine sığınmışlardır.

 

7. Aşağıdakilerden hangisi “Yankılı Kayalar” adlı eserde verilen mesajlardan biri değildir?

A. İnsan hiçbir zaman ümidini kaybetmemelidir.

B. Elimizdekilerin kıymetini bilmeli, tutumlu olmalıyız.

C. Yardıma muhtaç olanlara yardım etmeliyiz.

D. Karşılığında para alınırsa yapılan iyiliğin bir kıymeti kalmaz.

 

8. Mehmet ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

A. Mehmet doktor olmuştur.

B. Köydeki öğretmenin kızı Serpil ile evlenmiştir.

C. Doktor olarak Doğu’ya çalışmaya gitmiştir.

D. Mehmet Selim Bey’in kızıyla evlenmiştir.

 

9. Mehmet, öğretmeni Reşat Bey ile yıllar sonra nasıl irtibat kurar?

A. Sınıfa yeni gelen öğrencinin öğretmeninin kızı olduğunu hatırlar.

B. Öğretmenine mektup yazar ve İstanbul’a davet eder.

C. Köyüne öğretmenini ziyarete gider.

D. Öğretmeni, Mehmet’i dayısı aracılığıyla bulur.

 

10. Mehmet’in, kitaba adını veren “Yankılı Kayalar” ile ilgili nasıl bir anısı vardır?

A. Mehmet çocukluğunda kayalardan düşmüştür.

B. Mehmet çocukluğunda kayaların dibinde koyunlarını otlatmıştır.

C. Mehmet yaz aylarında, arkadaşlarıyla birlikte kayalara seslenerek oyunlar oynamıştır.

D. Mehmet kayalıklarda kız kardeşini kaybetmiştir.

 


CEVAP ANAHTARI

1.B  2.A  3.D  4.B  5.A  6.C  7.B  8.D  9.A  10.C



 

Öğretmen - Öğrenci Girişi