Anasayfa Sınavlar Kitap sınavları (roman-hikaye) Yalnız Efe kitabı soruları - Ömer Seyfettin

YGS - LYS



Yalnız Efe kitabı soruları - Ömer Seyfettin
Sınavlar - Kitap sınavları (roman-hikaye)

 

 

Yalnız Efe kitabı soruları - Ömer Seyfettin

1. Yalnız Efe’nin babasının adı nedir?

A. Yörük Hoca B. Eseoğlu C. Hacı Durmuş D. Hıristo Çorbacı

 

2. Yalnız Efe adlı kahramanın asıl adı nedir?

A. Ayşe B. Fadime C. Kezban D. Habibe

 

3. Yalnız Efe hangi köyde yaşamaktadır?

A. Küçükalan B. Kumdere C. Ese Suyu D. Büyükalan

 

4. Yalnız Efe’nin babası nasıl ölmüştür?

A. Eşkıyalar tarafından öldürülmüştür.

B. Köyde komşusuyla kavga ederken ölmüştür.

C. Kasabaya giderken yolda bir köylü öldürmüştür.

D. Eseoğlu’ndan borcunu almaya gittiğinde bir korucu tarafından öldürülmüştür.

 

5. Aşağıdakilerden hangisi Yalnız Efe’yi anlatır?

A. İnsanlara zulüm eden, insanların yolunu kesen bir eşkıyadır.

B. Emrindeki uşaklarıyla köylüyü dolandıran bir efe’dir.

C. Haksızlığa uğrayanlara, fakirlere yardım eden bir efe’dir.

D. Köylülerin arazilerini ellerinden almaya çalışan, haraç kesen bir efe’dir.

 

6. Yalnız Efe niçin dağa çıkmaya karar vermiştir?

A. Babası öldürüldüğü için

B. Eseoğlu köylülerin ellerinden arazilerini aldığı için

C. Eseoğlu’ndan, babasına olan borcunu almak için

D. Eseoğlu’nun yaptıklarına boyun eğen köylülere kızdığı için

 

7. Öykünün kahramanına “Yalnız Efe” denmesinin nedeni nedir?

A. Hiç kimsesi olmadığı için denmiştir.

B. Erkeklere yüzünü göstermek istemediği için denmiştir.

C. Emrinde uşak bulundurmadan tek başına insanlara yardım ettiği için denmiştir.

D. Yalnızlıktan hoşlandığı için denmiştir.

 

8. Yalnız Efe, babasının nasıl öldürüldüğünü kimden öğrenmiştir?

A. Eseoğlu’nun kahyasından B. “Deli Mustafa” adlı çobandan

C. Köylülerden D. Olayı soruşturan jandarmadan

 

9. Aşağıdakilerden hangisi Ömer Seyfettin’in hikayelerinden biri değildir?

A. Kaşağı B. And C. Başını Vermeyen Şehit D. Semaver

 

10-Aşağıdaki yazar-kitap eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?

A. Ömer Seyfettin-Yalnız Efe            B. Yankılı Kayalar-Ahmet Yılmaz Boyunağa

C. Sol Ayağım-Christy Bromn              D.Vatan Yahut Silistre-Eflatun Cem Güney


CEVAP ANAHTARI

1. A  2.C  3.B  4.D  5.C  6.A  7.C  8.B  9.D 10.D


 

Öğretmen - Öğrenci Girişi